Olavi Salko Blogi - Uusi Suomi Ollakseen väärässä on oltava oikeassa.

Mikä meni ohitse?

Huolestuneena olen seurannut tänään ja eilen lehdistön reaktioita itsenäisyyspäivän hulinointiin. Poliisi, joka siis oli linnanjuhlien vieraiden turvana Tamperetalon edustalla, etsii syyllisiä mellakointiin päivälehden sivuilla. Yltiöisänmaalliset tahot kiukuttelevat jos jonkinlaisista asioista sanoen, että "tämä on nyt kyllä vassariradikaalien masinoimaa toimintaa", jopa presidentti Niinistön ollaan kuultu sanoneen, että "toivottavasti näillä hulinoitsijoilla on hyvät lakimiehet..". Mikä tässä nyt on mennyt  ohitse? 

 

Mihin jäi se koko kansan presidentti?

 

Kun vahakasvoinen bb-tähtien, törkyhupailuohjelmaviihdetähtien, rikkaan ja paremman kansanosan edustajisto pääsi omalta krapulaltaan kommentoimaan mielenosoitusta mellakoinniksi, sumeni viimeinenkin toivo siitä, että kukaan olisi nyt ymmärtänyt, mitä suomessa on tapahtumassa. 

 

Työttömät nuoret, köyhät, syrjääntyneet nuoret osoittivat mieltään pienessä mittakaavassa verrattuna esimerkiksi Ukrainan samankaltaiseen tilanteeseen. Suomen itsenäisyyspäivän hulinaan ei osallistunut kuin 200 - 400 nuorta, ja tällainen metakka nousi kaikkien "tervehenkisten", punaveristen suomalaisten keskuudessa. Mitäköhän sitten tapahtuu, kun näitä syrjäytyneitä onkin - sanotaan vaikka 20 000 hengen joukko, tai miksei vaikka sadantuhannen. Mitä sitten tapahtuu? Tällä hetkellä meno on sellaista, että tuo 100 000 syrjäytynyttä, vihaista ja vittuuntunutta nuorta ja hieman vanheempaakin ihmistä seilailee varsin pian suomen valtion ulappaa, vailla minkäänlaista suuntaa tai turvaa. 

 

Nyt meni muutama ylikansallisen yrityksen ikkuna rikki, mailat lensivät, pankkien ikkunat menivät mäsäksi ja kaksi poliisi jäi sairaslomalle. Hei, oikeasti? Tiedän työpaikkoja, joissa työperäinen sairastuminen on paljon todennäköisempää. Ja miten se nyt menikään? Alavalinta on oma asia. Eniten lehdistöä piinaa epämoraalinen hevosten raaputtaminen mielenosoittajien toimesta. Kukaan ei ole julkisesti pohdiskellut sitä, miksi ihmeessä ihminen  on alistanut luonnosta eläimen omaan käyttöönsä omia lajikumppaneitaan vastaan tilanteessa, jossa nämä oman lajin edustajat ovat vihaisia kaikesta siitä, mitä he ovat saaneet osakseen joutuessaan elämään tässä kirotussa, kaksinaamaisten keinottelijoiden yhteiskunnassa.

 

Varmaan useampi kuin yksi perheellinen on todennut sunnuntaiperhepizzansa äärellä, kuinka "ne huligaanit ovat ihan hulluja kun hevosia vahingoittavat..", mutta, unohtavat samaan aikaan kuinka se salami ja jauhettu eläimenliha  perhepizzan päällä on joskus vetänyt viimeiset henkosensa teurastamon veriesanssia keuhkoihinsa juuri ennenkuin "sovituskoppi" on kipannut pulttitöpökän sen pieniin eläimenaivoihin. 

 

Ihmiset voivat huonosti nykysuomessa. Ja tämä oli nyt vasta esimakua tulevasta. Eurooppa on polviaan myöten kusessa, ja me täällä kuuden miljoonan pienessä maassamme syyttelemme 200 - 400 nuorta, jotka saivat enemmän poliittista puhetta aikaan, kuin yksikään etikoitunut, rasistinen isänmaanystävä. 

 

Väkivalta on väärin. Mutta kun mikään muu ei enää tunnu saavan surua, murhetta, huolta, pahaaoloa, vihaa, mielenterveysongelmia, epätasa-arvoa ja syrjäytyneiden hätää esiin niissä määrin, että joku kuuntelisi, että joku auttaisi, tai edes tekisi jotain - niin tämä on lopputulos. Ja vaikka olenkin väkivaltaa vastaan, niin toistan edelleenkin sen, että näitä tapahtumia, näitä mellakoita, mielenilmauksia tulisi olla paljon enemmän. Ei täällä muuten mitään ihmisten hyväksi tapahdu. Jokainen tämän mielenilmauksen tuominnut taho tuntuu sulkeneen silmänsä syrjäytyneiden vihalta, vittuuntumiselta ja hädältä.

 

Kun ei ole mitään mitä menettää, niin tuskin siinä sitten kiinnostaa miettiä, että meneekö jonkun vauraan keskiluokkaa edustavan insinööriperheen itsenäisyyspäivä, pukuloiston ja presidentin kättelyiden seurannan ohessa pilalle. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Taisi vaan Tampere olla väärä kaupunki tälle juhlalle.

Jussi Rautakorpi

Tervetuloa meille päin ikkunoita ja autoja hajottamaan. Vastaanotto voi olla hieman vähemmän ymmärtäväinen. Mutta hevosta meillä oo mitä hakata. Koira kylläkin. Kelpaako se? Osoitteen saa kysymällä.

Käyttäjän olavisalko kuva
Olavi Salko

Tarvitseeko tämä tulkita niin, että teillä on siellä jossain tällainen koiran hakkaamo? No, annapa osoite. Eläinrakkaana ihmisenä olen kiinnostunut kuulemaan lisää tästä koiran hakkaamisesta.

Jussi Rautakorpi

Teillä äärivassareilla on väärin ymmärrys sisäänrakennettua. Laita sähköpostia niin kerron osoitteen.

Käyttäjän olavisalko kuva
Olavi Salko Vastaus kommenttiin #8

Meillä äärivassareilla? onkos minulla siis oikein jokin poliittinen kantakin? Kumma homma. Olen aina pitänyt itseäni poliittisesti sitoutumattomana. Itseasiassa - politiikkaa ei mielestäni voi parantaa politiikalla.

Miksi laittaisin s-postia? Olemmeko me jotenkin, enemmän tuttavia nyt? Haluaisitko kenties päästä sanomaan jotain uhkaavaa minua kohtaan?
Teetkö sitä usein? Siis, jotain pahaa jollekin - kun kukaan ei ole näkemässä?

Mielestäni, jos olet mies - niin myönnät nyt hieman käsittäneesi asian väärin, ja lopetat sen Dobermannisi tarjoamisen ihmisten hakattavaksi. Voit tietenkin laittaa s-postiosoitteesi tähän minun seinälleni, ja kieltäytyä koirasi tarjoskelusta väkivaltaleluna.

Näin koirasikin saisi hyvän elämän jossain muualla. Vai onko se koulutettu jotenkin esimerkiksi - vahingoittamaan ihmisiä?

Jussi Rautakorpi Vastaus kommenttiin #9

Teillä tuntuu olevan polttava tarve hakata eläimiä ja ikkunoita. Tulkaa tänne riehumaan. Mun käsitys ei riitä sellaseen. Turha vääntää mun kanssa asioita päälaelleen.

Käyttäjän olavisalko kuva
Olavi Salko Vastaus kommenttiin #12

Ketä tarkoitat kun puhut "teistä"?
Jos sinun kanssasi on turha puhua tai tässä tapauksessa kirjoitella,
niin miksi sitten vaivaat päätäsi asialla?

Jussi Rautakorpi Vastaus kommenttiin #13

Me olemme se äänekäs enemmistö joka ei hyväksy tuollaisen rosvojoukon paskomista itsenäisyyspäivän päälle. Hakkaatte eläimet ja ihmiset ja toisten omaisuuden kaupan päälle. Perkele lipunkin vielä poltitte!

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Väkivalta on väärin, mutta ongelma on siinä, kun ihminen joutuu sitäkin suuremman vääryyden kanssa tekemisiin.

Siitä seuraa väkivaltaa.

Nuorten miesten kasvava syrjäytyminen on ollut tiedossa jo lähemmäs vuosikymmen. Pojat eivät pärjää koulussa, poikia ei nappaa sivistyä karjaeläimeksi. Kuka tahansa, joka viitsii raottaa sen verran historiankirjoja tai sosiologisia pohdiskeluja on tiennyt, että kun nuoret miehet syrjäytyvät, ne alkavat poltella paikkoja ja muutenkin pistämään ranttaliksi.

Eikä sekään ole mitenkään monimutkainen asia tai edes Suomen historialle vieras asia.

Minä henkilökohtaisesti kuitenkin olen ollut siinä mielessä väärässä, että olin ihan tasan varma, että pleikkarikasvateille saa tehdä mitä vaan, eivätkä ne muuta kuin apatisoituvat.

Nyt ensimmäistä kertaa näyttää siltä, että siellä alkaa riittää ja että passivointi ja aivopesu ei ole purrutkaan.

Sitten on nämä taivastelijat ja henkensä haukkojat. Oletteko järkyttyneitä? Onko maailma nyt hieman synkempi paikka? Eikö ymmärrä, eikö tajua?

Diagnoosi on todellisuudesta irrallinen maailmankuva.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Taidat myös tietää tämän seuraukset?

Lisätään poliisivaltiota,koska meidän turvallisuuden tunne vaatii sitä... Samalla myös pidetään huoli ettei moisia purkauksia enään siedetä.

Mitä tapahtuukaan..voi mennä toki aikansa,mutta paukkautuneet tunteet jossakin kohtaa repeävät auki.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Varmaankin noin se menee, koska ei ole ollut tapana parantaa sairauksia, vaan lääkitä oireita. Eli sormi pystyyn ja jyrkkä tuomio. Sosiaalinen tuomio. Sosiaalinen paitsio epäsosiaalisille. Irtisanoutuminen ihmisistä, jotka eivät ole muutenkaan missään kiinni.

Ja mitä jos sairaus on kaikki se, missä elämme? Keitä olemme?

Sanomattakin on selvää, ettei siitä luovuta ennen kuin joku pakottaa.

Turvallisuudentunne on korkea prioriteetti ihmisille, jotka eivät halunneet poistua kohdusta. Kun se särkyy, apina ottaa vallan. Ja kaikki ovat samaa juurta. Kaikki tässä kielii samasta asiasta; Ihmisistä, joiden kyky käsitellä tunteitaan on surkea, koska kaikki on ulkoistettu. Vituttaa, ota lääke tai etsi merkitys sijaistoiminnosta tai päihteistä. Pelottaa, vaadi lisää poliiseja, kameroita ja aseita, hanki lääkkeet ja puhu terapeutille. Vastoinkäyminen, vaihda maisemaa, etsi itseäsi mistä tahansa muualta, paitsi peilistä. Ei tartte, jos ei halua. Sinun tunteet ovat erityiset, kaiken keskipiste, voimassaan jumalalliset ja siksi sinun joko pitää paeta niitä tai alistaa koko maailma niille.

Mitä tahansa, mutta älä kohtaa niitä. Nehän ovat vain muiden ihmisten ominaisuuksia, eikö niin. Että kylläpä nuo toiset ovat täynnä vihaa ja raivoa ja väkivaltaa, mutta ei se mitään, pamppua, kaasua, polttopulloa, lätkämailaa, nippusiteitä ja jos eivät muuten usko, ysimillistä.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #5

Pitkälti noinhan se näyttää menevän..osasit toki tuoda tämän minua paremmin esille :)

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Eikös Suomen pitänyt olla se kovasti ylistetty pohjoismainen hyvinvointivaltio, jossa mm. peruskoulu ja terveyskeskuksetkin luotiin - ei ainoastaan hoitamaan oireita ja sairauksia - vaan hoitamaan ja ylläpitämään ennen kaikkea terveyttä?

Ei ole kauankaan siitä, kun Jungner (2010) ja sitten Urpilainenkin (2013) otti tämän kunnian puolueelleen ja jota asiaa puolue nyt hallituksessa taas "johtaa".
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010111712714434_u...

Köyhyys ja osattomuus lienee jo Vasemmistoliitollekin niin vieras asia, että he kysyivät äsken (marraskuussa 2013) ihmisiltä "köyhyyskokemuksista".
http://hameenlinna.vas.fi/2013/10/16/koyhyyden-ja-...

Mistä siis tämä pahoinvointi? Ja vielä vasemmalta?

Aki Häkkilä

"Ihmiset voivat huonosti nykysuomessa. Ja tämä oli nyt vasta esimakua tulevasta."

Mainittakoon, että näiden Linnan juhlien vastamielenosoitusten retoriikka ei ole muuttunut yhtään teatraalisuudessaan 20 vuoden aikana. Samaa "esimakustelua" se oli silloinkin ja ne pahoinvoinnin lisääntymisen aiheuttamat veriset katumellakat oli ihan nurkan takana.

Käyttäjän olavisalko kuva
Olavi Salko

Olet oikeassa. Mikään ei muutu. Samat puheet, sama retoriikka. Mistäköhän se kumpuaa?

Toimituksen poiminnat