Olavi Salko Blogi - Uusi Suomi Ollakseen väärässä on oltava oikeassa.

Populismia, Populismia.

Verkkolehti Perussuomalainen on marssittanut rohkeasti esiin Kiakkovierasjuhlien jälkipyykkinä YLE:n pääuutislähetyksen, jossa Perussuomalainen verkkolehden mukaan esiteltiin "puolueellinen" näkemys siitä mitä Kiakkovierasjuhlien takana on tapahtunut. 

http://uutiset.perussuomalaiset.fi/kiakkovierasjuhlien-organisaattorina-vasemmistojarjesto/?fb_action_ids=10202808904128806&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=%5B556428664450143%5D&action_type_map=%5B%22og.likes%22%5D&action_ref_map=%5B%5D

 

Tähän asti ollaan uumoiltu syitä tapahtuneelle. Ollaan ihmetelty, mitä on tapahtunut. Miksi nämä riehujat kävivät hevosten kimppuun, miksi he joivat viinaa ja riehuivat. Tietyissä poliittisissa piireissä ollaan kuitenkin lähdetty suoraan syyttelemään mielenosoittajia mellakoitsijoiksi, joiden sanoma ei välity kenellekään. Väkivalta ollaan tuomittu täysin, vaikka pitäisi mielestäni puhua kansalaistottelemattomuudesta ja ilkivallasta. Tämä tuntuu olevan Perussuomalainen verkkolehdelle todellinen pähkinä.

 

Ei auta se, että studiossa syitä valaisee ja kertoo vasemmistosuuntautunut, sitoutumattoman vasemmiston edustajistoehdokas. Hänet ollaan marssitettu studioon vastaamaan kaikkien kansalaisten kysymykseen: miksi helvetissä te teitte näin? Vieläkin pitää uumoilla, että mistä on kyse. Verkkolehti Perussuomalainen vastaa omaan kysymykseensä siitä, mistä nyt on todella kyse: Populismista. Verkkolehti Perussuomalainen käyttää härskisti hyödykseen paljon keskustelua herättänyttä Kiakkovierasjuhlaa.  Mielenosoittajien toimet tuomitaan ja syy, jonka YLE:n pääuutislähetykseen kutsuttu syyllinen ja asiantuntija Veikko Eranti tuo esiin - ohitetaan täydellisesti. Ainakin Verkkolehti Perussuomalaisen toimesta 

 

Syy, jonka Eranti kertoo on "yhteiskunnallisten asioiden kärjistyminen". Eranti on Verkkolehti Perussuomalaisen mukaan jopa ehdottanut keskustelua "teemoista, joita kiakkovieraat nostivat esiin". Melkoinen epeli tämä Ervanti. Tarkoitan tässä sitä, että nyt kun ollaan tehty kerrankin jotain poikkeuksellisen näkyvää epätasa-arvon esiintuomiseksi, niin nyt siitä pitäisi sitten vielä keskustella? Voi luoja! Antakaa meidän kaikki kestää. Että epätasa-arvosta pitäisi keskustella!? Vielä tämän kaiken jälkeenkö? Niinkö? Allekirjoittaneet mielestä kyllä. Miksei siis verkkolehti perussuomalaisen?

 

Verkkolehti Perussuomalainen arvuutteleekin näyttävästi, että pitäisikö Ervantin pukeutua Juti-naamariin, ja pitäisikö Ervantin nyt ylipäätänsä olla kertomassa YLE:n pääutislähetyksessä syitä, jotka tällaisen Kiakkovierasjuhlan takana ovat. Niin, olisihan toki paljon helpompaa tuomita etukäteen - jos joku ei sitten astuisikaan esiin ja kertoisi syitä, jonka vuoksi oma ryhmä on toiminut, kuten on toiminut. 

 

Ajatuksia herättävä kolumni, tai kirjoitus.. löytyy Verkkolehti Perussuomalaisen sivuilta osoitteesta http://uutiset.perussuomalaiset.fi/kiakkovierasjuhlien-organisaattorina-vasemmistojarjesto/?fb_action_ids=10202808904128806&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=%5B556428664450143%5D&action_type_map=%5B%22og.likes%22%5D&action_ref_map=%5B%5D

 

 

Kyseenalaiseksi kirjoituksessa kuitenkin jää, että miksi Perussuomalainen Verkkolehti väheksyy yhteiskunnallista eriarvoisuuden kärjistymistä ja sen sijaan, käyttää sitä aseena niitä vastaan, jotka ovat nyt herättäneet, tai ainakin pyrkineet herättämään keskustelua asiasta. Perussuomalaista retoriikkaa käyttäen; eikä tämä vasemmiston masinoima keskustelunherättely nyt ollutkin tarkoitettu juuri herättämään keskustelua?

 

Olisi mielenkiintoista kuulla, että mitä perussuomalainen verkkolehti olisi halunnut kertoa oman asiantuntijansa toimesta itsenäisyyspäivän mielenosoituksesta. Vaikka toisaalta - tämän kaltaiset verkkolehdissä julkaistut kirjoitukset kertovat ns. "kokototuuden", ja poliittiset ambitiot verkkolehden takana. 

 

Verkkolehti perussuomalainen toteaakin loppukaneettinaan hieman kyseenalaisesti ja kryptisesti, että "omissa silmissä olevia malkoja on tunnetusti vaikea nähdä" ja nostaa merkittävimmäksi tekijäksi kirjoituksen taustalla vasemmistoliiton huolen "äärioikeiston noususta suomessa", jonka sijaan pitäisi kenties puhua "sitoutumattoman vasemmiston yöllisistä seikkailuista suomessa".

 

Lukijalle jääkin hieman epäselväksi - että pitäisikö minun nyt siis huolestua siitä, että joku taho on organisoitunut ajaessaan epätasa-arvon vastaista toimintaa? Äärioikeistosta tulee mieleen jotain ihan muuta. Tunnetuimpia äärioikeistolaisia liikkeitä ovat Euroopassa olleet fasismikansallissosialismi ja uusnatsismi. Eikä allekirjoittaneelle, ei poliittisesti aktiiviselle, työssäkäyvälle, korkeakoulutetulle kansalaiselle - näistä kovinkaan positiivista mielikuvaa synny. Miksi kenellekään pitäisi syntyä?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Minä haluaisin, että keskustelu käytäisiin ihan asiallisesti. Siis ilman, että hajoitetaan paikkoja tai mennään juovuspäissään hakkaamaan hevosiakin jääkiekkomailoilla.

Ensi kerralla se voi olla sinun autosi, mikä on romutettu - tai ne voivat olla sinun asuntosi ikkunat, jotka ovat säpäleinä.

Kiukku ja ärtymys pitää purkaa ja kanavoida niin, että sivulliset eivät joudu siitä kärsimään.

En minäkään rupea potkimaan koiria ja kissoja siitä syystä, ettei yhteisvaluutasta keskustella.

Käyttäjän olavisalko kuva
Olavi Salko

Moniko asiallisesti toteutettu, rauhallinen mielenosoitus on saanut aikaan keskustelua? Nyt taitaa asia olla niin, että valtaosa suomalaisista ei enää ole sivullisia.

Huonompaan suuntaan ollaan menossa, jos edelleenkin oletetaan, että keskustelu ja jutustelu pitää käydä neljän vuoden välein äänestysuurnilla. Tosiasiassahan sitä kautta ei mikään muutu mihinkään suuntaan. A2 - illat voisivat ehkä olla oikeanlainen foorumi.. NOT. Pitäisikö eriarvoisuudesta keskustella asiallisesti, niin ettei siitä koidu kenellekään harmia? Niin.
Niin naurettavalta kuin se nyt kuulostaakin, niin enpä usko, että luotto politiikkaan ja yhteiskuntaan, sekä virkamiehiin ja lainsäätäjiin asioiden systemaattisena oikaisijana, kansalaistensa edun nimissä alkaa olla kaikkien verosotkujen, YT - neuvotteluiden ja miljardiluokan tulospalkkioineen mennyttä.

Rauhallisten keskustelujen mahti ja tulokset ovat nähtävissä jossain ihan muualla kuin kansan hyvinvointina. Eikä sitä pitäisi selitellä mitättömäksi rikkonaisten autojen tai ikkunoiden varjolla. Niitä vartenhan ihmisillä on vakuutukset, jotka nekin ovat valtaosin pakollisia..

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Jos "valtaosa" suomalaisista käsittää n. 200 hengen humalapäisen riehunnan niin olen eri mieltä.

Ehkä tilanne onkin se, että valtaosa suomalaisista katsoo asioiden olevan hyvin. Ei tässä voida koko järjestelmää romuttaa sen vuoksi, että 200 katsoo asioiden olevan huonosti. 5,4 miljoonaa katsoo, että ei tässä hätä ole tämän näköinen.

Eriarvoisuutta vastaan voi tehdä myös ihan rauhanomaisen mielenosoituksen. Selvin päin. Minäkin voisin ottaa siihen osaa. Mutta en missään nimessä tuollaiseen öykkäröintiin, mitä Tampereella nähtiin.

Sitten asioihin voi vaikuttaa äänestämällä. n. 40 prosenttia äänioikeutetuista katsoi asioiden olevan niin hyvällä mallilla, ettei tarvinnut edes äänestää. He tiesivät, että tulee kuka tahansa valituksi eduskuntaan niin tulos on hyvä.

Joskus pitää vain hyväksyä olevansa vähemmistössä. Se on tuttu tunne - minullekin.

FBI:nkin toimintasääntöihin kuuluu, että terroristien kanssa ei neuvotella. Paitsi nyt hämätäkseen.

Jari Reinikka Vastaus kommenttiin #3

Juu eivät neuvottele, eivät edes aseettomien epäiltyjen kanssa.

http://www.theguardian.com/world/2013/aug/13/bosto...

Janne Hilden Vastaus kommenttiin #3

Eiköhän tuo 40 prosenttia jättänyt äänestämättä, koska ovat huomanneet ettei äänestysoikeudella ole mitään vaikutusta vallitsevaan tilanteeseen. Miksi vaivautua?

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #5

Silloin ei minusta saa kyllä riehuakaan. Ensin pitää käyttää ne rauhanomaiset keinot.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #3

Myllyniemi: "Jos "valtaosa" suomalaisista käsittää n. 200 hengen humalapäisen riehunnan... "

Olet tainnut lukea liikaa valtamediaa.

Kun kohuja metsästävää mediaa lukee, saattaa saada juuri tuollaisen kuvan: ko. mielenosoituksen t a r k o i t u s ja s a n o m a olisi ollut kännipäinen örveltäminen. Näin ei ollut, vaikka tuota tulkintaa ajetaan käärmeenä pyssyyn. Ylilyönneissä ja örveltämisessä ei ole tietenkään järkeä, mutta sitä tehtiin vain mielenosoituksen s i i v e l l ä.

Mutta kohu-uutisoinneilla kansalaisiin on juurrutettu asenne: kaikkihan sen tietävät, vaikka monikaan ei tiedä tapauksesta yhtään mitään ja mediasta aiheesta saa lukea muhkeita valheita.

Ihmettelen suuresti miksi juuri Persut ovat olleet niin näkyvässä roolissa juuri sellaisen mielenosoituksen jyrkässä tuomitsemisessa, joka ajaa aika lailla samoja asioita kuin he.

Jari Reinikka Vastaus kommenttiin #6

"..joka ajaa aika lailla samoja asioita kuin he."

Eli?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #7

Herra- ja talouseliitin törkytoimien vastustaminen.

Näin persut ainakin ilmoittavat. Tekevätkö he mitään asiansa eteen, on eri juttu.

Jari Reinikka Vastaus kommenttiin #8

Eikös jokainen puolue vastusta "törkytoimia"? Siis ainakin jos edustajilta kysytään vai onko meillä Suomessa jokin puolue joka ajaa avoimesti talouseliitin törkytoimia?

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #6

Ymmärsin, että tämän nyt ainakin piti olla "valtaosan" kannanotto? Siis yli 2,7 miljoonaa suomalaista ei saanut sosiaalisella paheksunnallakaan paria sataa riehujaa kuriin?

Perussuomalaiset eivät aja kännipäistä riehumista, sen uskallan sanoa ihan puoluetta myöden.

Kyse ei ole missään vaiheessa ollut eriarvoistumisen keskustelusta, vaan ilki- ja väkivallasta.

Eikä tässäkään avauksessa eriarvoistumisen keskustelu ole pääpointtina, vaan politisointi.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #10

Myllyniemi: "Kyse ei ole missään vaiheessa ollut eriarvoistumisen keskustelusta, vaan ilki- ja väkivallasta."

Niin. Toistan ylläolevan toteamukseni, että olet lueskellut aivan liikaa valtamediaa ja käsityksesi näkyy muodostuneen siitä. Valtamedia nimenomaan ei ole halunnut käydä lainkaan tätä keskustelua, vaan rahanahneuspäissään keskittänyt kaiken uutisoinnin joidenkin riehumiseen tuon mielenosoituksen siivellä. Varsinaisiin mielenosoittajiin ja varsinkaan heidän sanomaansa ja sen todellisiin syihin ei ole kiinnitetty minkäänlaista, toistan, ei minkäänlaista huomiota. Tämä on ollut ilmeisen tarkoitushakuista, koska sellainen myy. Totuudesta viis, kun median voitoista on kyse.

Ja kansalaiskeskustelu on näin saatu ohjattua asiasta sivuseikkojen kauhisteluun. En olisi sinustakin kyllä uskonut, fiksusta miehestä, että rynnäköit sopulilauman mukana kohti rotkoa...

HM: "Perussuomalaiset eivät aja kännipäistä riehumista, sen uskallan sanoa ihan puoluetta myöden."

Ei sitä lähes kukaan aja, mutta kysymys kuuluukin, ajavatko perussuomalaiset eriarvoisuuden kaventamista ja talouseliitin kuriin asettamista vai peräti vastustavat sitä? Kun niin monen persun kommentteja tästä aiheesta lukee, voisi helposti veikata jälkimmäistä.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #12

Kyllä minä voin keskustella eriarvoisuuden kasvamisesta. Kirjoitin aiheesta hiljattain yhteen blogiinkin. Milloin olit itse ajatellut ruveta keskustelemaan eriarvoistumisesta tämän politisoinnin sijaan?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #13

Katso nyt alkajaisiksi vaikka tuosta:

http://kyy.puheenvuoro.uusisuomi.fi/

Satoihin kommentteihini en saa järjestettyä linkitystä.

Politisoinnista puheenollen: eikö eriarvoisuudesta keskusteleminen sinusta ole poliittista?

Minusta on.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #16

Kiitos, lueskelen.

Tiedät kyllä, mitä politisointi tarkoittaa.

Kävin vastaamassakin yhteen 2011 avaukseen.

Otsikot ja ingressit viittasivat kuitenkin enempikin perussuomalaisiin kuin eriarvoisuuteen. Mutta Perussuomalaiset ovat Suomen kiinnostavin puolue.

Käyttäjän olavisalko kuva
Olavi Salko Vastaus kommenttiin #3

Ei. Valtaosa on 500 000 - 600 000 työtöntä sen virallisen 350 000 työttömän sijaan + ne 800 - 2000 uutta työtöntä joka kuukausi. Ja tähän samaan sakkiin voidaan lukea 0,7 miljoonaa suomalaista, jotka voidaan lukea heikosti toimeen tuleviksi kansalaisiksi, 75% yli 75 vuotiaista, 80% opiskelijoista, 100% mielenterveyskuntoutujista, ja 100% syrjäytyneistä. Puolet yksinhuoltajista jne. Liekkö tuo lopullinen luku enää sitten vähemmistöä, vai se toinen luokka, se joka tämän rikkaan vähemmistön ohella meillä suomessa nyt seilailee etsien paikkaansa. En tiedä. 200 hengen humalapäisen riehunnan sijaan, meillä pitäisi olla melko enemmän niitä, jotka lähtevät "kaduille".

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #11

Olen samaa mieltä kaduille lähtemisestä - kunhan se tehdään paikkoja hajoittamatta, ilman väkivaltaa - ja mieluusti selvin päin.

Tuollaisella öykkäröinnillä tulee vain helposti vastaus julkivallalta, joka kaventaa mielenilmausoikeuksia.

Käyttäjän olavisalko kuva
Olavi Salko Vastaus kommenttiin #15

Paikkojen rikkominen taitaa olla se pienin paha. Syy, miksi jotkut rikkovat paikkoja onkin sitten paljon syvemmällä. Itse en lähtisi paikkoja rikkomaan, mutta humala + viha + joukko = rikkinäiset paikat. Sama pätee myös seuraavaan: suuttumus + mahdollisuus + joukko = mellakka = rikkimenneet paikat.

Mikä nyt sitten ruokkii vihaa, suuttumusta, mellakkaa. Tyytymättömyys vallitsevaan tilanteeseen, lohduton tulevaisuus, vitutus, paska fiilis ja riittävän suuri provokaatio + tietty se viina, riippummatta ollenkaan siitä, onko provokaatio edes tahallista. Nyt se oli linnanjuhlat - ja se mitä linnanjuhlat edustavat. Epätasa-arvoa. Kun tällaisia juhlia järjestellään, niin kannattaisi muistaa, ettei ole kovin soveliasta samaan aikaan antaa median huudella lastensairaalan rahapulasta, miljardioptioista toimitusjohtajille, vanhusten nälänhädästä suomessa ja riittämättömistä resursseista vaikkapa terveydenhuollon puolella. Eikä nämä tähän jää. Joka ikinen viikko lisää kurjuutta, työttömiä. Tähän sitten tosiaan päälle se joukko, hyvä idea - > näyttävä toteutus. Vóila! Julkivalta tosiaan kaventaa mielenilmaisuoikeuksia, mutta valvoakseen tätä, se ei voi toimia niin, että se samaan aikaan karsii peruspalveluista - kuten esim. liikkuvasta poliisista, pelastuslaitostoiminnasta, terveydenhuollosta ja ties mistä. Toivottavasti olemme edes tästä samaa mieltä? Toinen asia onkin sitten taas se, että mitä tapahtuu kun mielenilmausoikeuteen puututaan. Onko se ennemminkin punainen lippu useammalle kuin nyt, vai kerätäänkö taas suffelia ja kukkasia poliisien iloksi. Pelottavin skenaario on Amerikkainspiroitunut patriot act, joka sekin on paljastunut sudeksi kaikkien markkinointitarkoituksiin myytyjen henkilötietojen osalta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Opelini puolesta en pelkää. Linnan juhliin menemistä miettisin tämän jälkeen kahteen kertaan.

Lauri Korhonen

Jos käytös on terroristin tulee usein myös kohdeltua terroristina. Käy aika helposti.

Huomio ja sympatiavaje sen mukaan.

Simple as that.

Toimituksen poiminnat